Navigatie overslaan

Ik denk niet dat ik ooit nog iets online zal bestellen bij Mexx.

Hoe het komt? Meer dan een maand geleden bestelde ik enkele artikels via de site van Mexx, betaalde meteen en kreeg even snel bevestiging dat de goederen verstuurd gingen worden.

Twee weken later had ik nog altijd niets ontvangen, terwijl de site van bpost vermeldde dat deze artikelen al lang geleverd waren. Pakket uitgereikt op ronde, staat er dan. Mijn brievenbus bleef nochtans leeg!

Nu, heel wat e-mails en boze telefoons later, heb ik zowel bericht gekregen van bpost als van Mexx.

Zoek de tegenstelling!

Volgens Mexx werden de artikels niet verstuurd – of dat is toch mijn interpretatie  van deze enigszins verwarrend opgestelde e-mail.

Bpost daarentegen beweert diezelfde zending echter wel in mijn brievenbus gedropt te hebben.

Maak dat mee!

Gelukkig heeft Mexx het verschuldigde bedrag intussen correct teruggestort.

Hebt u ooit al zoiets meegemaakt?

Advertenties

4 Comments

 1. Ik zou mexx geloven. 🙂
  Zij zijn ook in staat om de meest geloofwaardige controle uit te voeren mits inderdaad de beweging in hun voorraad te vergelijken.

  Daarenboven.. bpost moet nog effe hard werken aan zijn imago betreffende ‘verloren pakketen’. (no offence to menig postmens daarbuiten.. het is nu eenmaal zo.)

  • Sabine
  • Posted december 29, 2010 at 3:56 pm
  • Permalink

  Zowiezo zouden geen pakketjes mogen in de brievenbus of elders gedropt worden. Bij diefstal heeft niemand enig bewijs van wat er gebeurd is. Zo is het ook met de boeken van ECI; véél te snel worden die in hun kartonnen verpakking neergezet, terwijl iedereen die op straat passeert, het pakje kan meenemen. Geen bewijs dat het geleverd werd, geen bewijs dat jij het ontvangen hebt! Dat ze het dan meenemen naar de post en desnoods een 2e keer proberen aan te bieden, ofwel dat je het zelf haalt op de post.

  • Hans
  • Posted december 29, 2010 at 9:00 pm
  • Permalink

  Ik koop heel veel op internet en tot nu toe zijn altijd alle pakjes correct afgeleverd. Ik kies wel indien mogelijk altijd voor Kiala. Onberispelijke service geven die mannen.
  Als het al eens dreigt fout te gaan zit altijd bpost ervoor iets tussen.
  Dus de die ontwijk ik zoveel mogelijk ;-).

  • Sueann
  • Posted december 30, 2010 at 10:38 am
  • Permalink

  ik heb gelijkaardige problemen gehad met Cosmox. Ik bestel DVD’s vraag om ze ergens af te leveren. Na enkele weken kreeg ik te horen dat het niet mogelijk was om te leveren op het opgegeven adres. Ik vraag om het pakketje dan maar bij me thuis te droppen in de hoop dat ik dan toch eens thuis ben. Geen probleem, leveradres wordt aangepast. Ik krijg enkele dagen later een briefje in mijn bus dat ik mijn pakketje mag gaan ophalen in het plaatselijk postkantoor. Ik ga het onmiddellijk halen, betaal op de terug onmiddellijk de rekening, dus alles afgehandeld.

  Maar dan komt het: ik krijg een aanmaning om mijn DVD’s te betalen. Ik bel beleefd naar klantendienst en wijs hen erop dat ik mijn DVD’s onmiddellijk na ontvangst al betaald had. Dit klopt niet zeggen ze. Ik had voor 1 pakketje betaald, maar ze hadden me er twee opgestuurd. Vreemd, in heel mijn doos zat maar 1 pakket. Ik krijg te horen dat ik moet bewijzen dat ik ze niet ontvangen heb. Vreemd, de wetgeving zegt iets anders. Nergens gaan ze mijn handtekening terugvinden op hun documenten voor dat 2de pakket. Maar kom, ik krijg een brief thuis die ik naar COSMOX moet terugsturen met de melding dat ik mijn pakket niet ontvangen heb. Ik doe dat, zonder problemen. Ik kijk de facturen na en merk dat ze behalve het leveradres ook de factuurnummer veranderd hebben. Daar kan dus het misverstand in schuilen.

  Enkele weken later: aanmaning 2. Terug hetzelfde verhaal. Ik krijg te horen dat ik de brief met melding van niet-ontvangst had moeten terugsturen. Ze hebben de brief echter niet ontvangen. Ik ga een 2de brief thuis krijgen. Ook deze verstuur ik netjes terug.

  Enkele weken later een 3de aanmaning. Ik bel nogmaals terug en wijs hen op hun fout. Zij blijven echter beweren weerom geen brief ontvangen te hebben. Ik word onvriendelijk en je kan het me niet kwalijk nemen. De dame aan de andere kant dreigt met gerechtleijke stappen als ik niet betaal. Aangezien ik weiger te betalen voor producten die ik niet ontvangen heb, zitten we dus beide met een probleem. Ik wijs haar erop dat het aan hen is om te bewijzen dat zij de producten hebben afgeleverd. Dat ze dit niet kunnen is niet mijn fout, maar die van hen. Ik dreig terug dat ik Test-Aankoop verwittig van dergelijke praktijken en ze hangt op.

  Enkele weken later: laatste aanmaning: Ik ontplof. Ik stuur een aangetekend schrijven met betalingsbewijzen, omcirkel de andere factuurnummer, schrijf erbij wat het hele probleem is en meld hen dat mijn geduld echt op is.
  De post brengt me op de hoogte dat ze mijn aangetekend schrijven nooit zijn komen ophalen. En ik word woest.

  Enkele weken later een brief van een incasso-bureau met melding dat als ik niet betaal ze een deurwaarder op me af sturen.
  Razend schrijf ik terug een aangetekend schrijven ditmaal gericht naar het incasso-bureau. Weerom met de bewijzen van betaling, bericht dat ik de 1ste zending nooit ontvangen heb en dat ze geen bewijs van tegendeel hebben, dat ze mijn aangetekend schrijven weigerden op te halen en dat ik ook gerechtelijke stappen onderneem als ik nog 1 brief van hen ontvang en dat ik zeker klacht indien bij de rechtbank van koophandel.

  Probleem blijkbaar opgelost. Ik heb nu al jaren niets meer gehoord van dit onkundig bedrijf.


2 Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Met dank aan Sueann voor haar verhaal. […]

 2. […] aanleiding van mijn post “Mexx en bpost over dezelfde ontbrekende zending: zoek de fout!” kreeg ik deze reactie over Cosmox, die ik graag wat meer aandacht wil […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: