Navigatie overslaan

De eerste 25 personen die deze blogpost delen via Facebook of Twitter krijgen van mij een promotiecode die recht geeft op 25% korting op een Albelli-product naar keuze.

Omdat vakantiefoto’s nu eenmaal vragen om verzameld te worden in een mooi fotoalbum, kwam de campagne van The Insiders als geroepen: ik mocht de fotoservice testen van Albelli.

Het onderwerp voor het fotoboek was snel gekozen, dat zou de Egyptische vakantie van vorig jaar worden. Eerst komt het zware werk: foto’s selecteren. Om een lang verhaal kort te maken, ik kon het aantal foto’s beperken tot een 130-tal. En toen kon de échte pret beginnen!

Downloaden en installeren van het programma nam niet veel tijd in beslag, dus ik was meteen vertrokken. In vliegende vaart dan nog wel want er was een mogelijkheid om pagina’s automatisch in te vullen. Ik gaf een paar waarden in, en daarna stelde Albelli met mijn gekozen foto’s in een mum van tijd een fotoboek samen. Handig! Tijdsbesparend! En daarna kon ik zelf nog aan de slag met alle knoppen en tooltjes.

De extra mogelijkheden van die knoppen en tools verbaasden mij ook, want ik herinner me mijn frustraties nog van een vorige ervaring met Foto.com waar niet alles zo vlot ging als ik had gewild. Bij Albelli kon ik foto’s makkelijk van kader verwisselen of de grootte of uitlijning  aan elkaar aanpassen. Ook voor de pagina-indelingen reikte het programma zelf mogelijkheden aan, maar kon ik ook zelfgemaakte indelingen opslaan om achteraf op andere pagina’s te hergebruiken. Binnen een fotokader zelf kon ik ook nog eens inzoomen of uitzoomen. Met dat alles heb ik me enkele uurtjes kunnen bezighouden.

Wat ik ook handig vond en miste bij Foto.com – maar dit kan intussen al wel opgelost zijn – is de kostprijs die onderaan vermeld staat en die telkens mee veranderde als ik een pagina verwijderde of toevoegde.

Gelukkig kon ik tussendoor alles opslaan, want ik wou het eindresultaat nog even tonen aan mijn vriendin vooraleer het fotoboek te laten afprinten. Zij speelde ook nog wat met de verschillende indelingen, en toen was het fotoboek eindelijk klaar. In digitale vorm dan toch.

Om te bestellen moest alles opgeladen worden naar de website. Ik vreesde dat dit uren zou duren, maar in nog geen 10 minuten was mijn fotoboek besteld en betaald. Albelli belooft het geprinte fotoboek binnen de 5 werkdagen te leveren, en op de 5de werkdag na bestelling had ik inderdaad het eindresultaat in handen. Ook daarover ben ik meer dan tevreden: het ziet er schitterend uit en is perfect afgewerkt. Minpunten heb ik niet ontdekt, maar ik kan ook niet echt vergelijken aangezien dit nog maar mijn tweede fotoboek was.

Het resultaat kan je hier online bekijken. En hieronder in enkele fotootjes.

En nu: actie! Ga zelf aan de slag en laat me weten hoe jullie ervaring met Albelli was.

De eerste 25 personen die deze blogpost delen via Facebook of Twitter krijgen van mij een promotiecode die recht geeft op 25% korting op een Albelli-product naar keuze.

Dus niet alleen op een fotoalbum, maar ook op een canvas, een kalender of een agenda. Je bestelt ermee wat je wil!

Kom daarna zeker hier vertellen wat jullie van Albelli denken.

Advertenties

11 Comments

 1. Mooi mooi!

 2. Ik ben erg geinteresseerd in hoe dit zich verhoudt tov de kwaliteit van Blurb (daar heb ik 1 boek doen maken, tamelijk goed) en Profotonet (boeken op echt fotopapier – maar natuurlijk prijzig). Iemand?

 3. Wil je graag een kortingscode om het zelf uit te proberen? Ik ben ook benieuwd, want ik denk dat de meeste diensten wel aan elkaar gewaagd zijn.

  • alex
  • Posted augustus 9, 2010 at 10:18 am
  • Permalink

  Heb zelf zeer goed ervaringen met de fotoboeken op écht fotopapier van fotoalbum.nl en fotoalbum.be. Veel goedkoper dan Profotnet, maar net zo goed!

 4. interessant om weten, want ik moet nog een fotoboek maken van de doop van ons dochter.

 5. @ Petra: Ik stuur je een code via e-mail. Veel plezier ermee, en laat zeker weten wat jij van Albelli vindt!

 6. mooi mooi, als je nog een code over hebt mag je altijd doorsturen. (ik moet lou zijn geboortealbum nog altijd eens maken)

 7. @ Fie: Ik heb je een promotiecode doorgestuurd via e-mail. Veel plezier ermee!

 8. Leuk hé zo’n fotoboek. Heb er zelf ook eentje gemaakt, kruipt een hoop tijd in.

 9. Nog bedankt voor de promotiecode.

  Vandaag hebben we het fotoboek (30×30) in super goede kwaliteit ontvangen. Albelli heeft zeker een streepje voor met hun software tov de andere aanbieders. Bij Albelli heb je geen last van springende foto’s als je iets versleept. Het boek was ook zelfs met de huidige TNT en het winterweer supersnel geleverd.

 10. Graag gedaan.

  En goed dat jullie er ook zo’n positieve ervaring mee hebben!


2 Trackbacks/Pingbacks

 1. […] This post was mentioned on Twitter by J_La, Koen Van Loo. Koen Van Loo said: RT @J_La: Deel dit bericht en krijg 25% korting op een Albelli product naar keuze http://bit.ly/crwhd3 – RT = nice […]

 2. […] een testcampagne van Albelli via The Insiders […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: