Navigatie overslaan

Op de InBev jobsite verdwijnt het menu als je er met de muis bent overgegaan.

VOOR

NA

Niet zo praktisch!

Natuurlijk is dit enkel een probleem in Firefox, in Internet Explorer blijft het menu gewoon staan zoals het hoort. Website is dan waarschijnlijk enkel getest in Internet Explorer.

Komen jullie ook zo’n dingen tegen? Laat het weten!

Advertenties

2 Comments

  • Kevin
  • Posted augustus 3, 2010 at 5:04 pm
  • Permalink

  Overal waar je surft kom je zo’n zaken tegen, nog steeds, spijtig genoeg. Dat gezegd zijnde, het is voor een developer verschrikkelijk lastig om iets goed te krijgen in “bijna alle” browsers. Chrome, Safari, Firefox, IE, … in allerlei verschillende versies: hell.

  Nu, ondertussen gaan de meeste browser vendors gelukkig wel richting W3C standaarden – alleen zijn er nog veel te veel “my browser only”-workarounds aanwezig op ’t internet; heeft op zich niet al te veel meer te maken met de browsers die geen standaarden zouden ondersteunen, dan wel met code die geschreven is om op een oude browser te werken (bvb IE6), en net daardoor non-standards compliant is.

  Wat echter veel, veel erger is, is dat het er in de toekomst alleen maar slechter op gaat worden met HTML5. Het grote probleem is dat zowel FF als Webkit (Safari, Chrome) als IE hun eigen interpretatie hiervan beginnen ondersteunen, gezien een HTML5 W3C-standaard pas verwacht wordt in 2020 (! geen typo!). Gevolg? Als je een webdeveloper bent die HTML-based webapplicaties/sites maakt, ga je nog jarenlang in de problemen zitten. En als je een eindgebruiker bent: zelfde verhaal.

  Soit, ik maak geen HTML-based webapps meer; HTML is ten andere nooit bedoeld om applicaties mee te bouwen, er zijn technologieën voorhanden die hier, vanuit een technisch standpunt, veel beter voor geschikt zijn.

 1. Aha! Een keer reactie uit de andere hoek. 🙂

  Groot gelijk trouwens met je opmerkingen. Ik kan ze alleen maar bijtreden. Ontwikkelen en programmeren voor verschillende browsers is een hel en work-arounds nog meer.

  Maar daar is blijkbaar nog niet meteen beterschap op komst, als we (minstens) tot 2020 moeten wachten op een algemeen geldende standaard.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: