Navigatie overslaan

Voor de website van Sentido is er duidelijk gebruik gemaakt van een vertaalmachine. Geniet even mee van enkele hilarische vertalingen.

Sentido - Hotel reservering

In plaats van een knop ‘terug’ gebruiken ze een knop ‘achteruit’. En ‘all inclusive’ wordt dan weer vertaald als ‘allemaal inclusief’, wat toch niet helemaal hetzelfde betekent. Heel beleefd vragen ze ook of je wil ‘boeken, alstublieft’.

Het gebruik van het woord ‘bankkaartje’ is wel een beetje ongelukkig, alsof het hier geen echt geld betreft. Veel vertrouwen geeft dat ook niet echt aan een klant die wil boeken, die wil serieus genomen worden en niet gevraagd worden naar het ‘type bankkaartje‘ dat hij wenst te gebruiken.

Sentido - Your selectionIn de Engelse versie staat er vermoedelijk ‘next step’ wat door een vertaalmachine origineel vertaald kan worden als ‘naast pas’. Next betekent inderdaad ook naast, en step kan vertaald worden als pas, maar geen kat die zo ver zal nadenken.

E-mail brievenbus‘ doet een beetje Zuid-Afrikaans aan, waar de metro een moltrein wordt genoemd, een vegetariër een plantvreter is en televisie een beeldradio genoemd wordt.

Er is dus nog wat verbetering mogelijk aan de Sentido-site. Als jullie nog zo’n voorbeelden weten, stuur het gerust door.

Met dank aan MM, mister Vakantiemail.

3 Trackbacks/Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by J_La. J_La said: Hier was een vertaalmachine aan het werk…: http://wp.me/p2Ggs-bN […]

  2. […] Geplaatst in taal Ik vond deze e-mail van Esprit zonet in mijn e-mail brievenbus: […]

  3. […] Het is algemeen geweten dat een e-mail die volstaat met spellingsfouten, meestal spam is. Of van uw neefje die maar net kan lezen, maar daarom nog niet schrijven. Of van uw oma die de lettertjes op het scherm toch veel te klein vindt, zelfs als ze met haar neus tegen het scherm gaat hangen. Of van uw dyslectisch lief. Of van uw Thaise postorderbruid die nog niet verstuurd is maar wel al enthousiaste e-mails kan sturen met behulp van een vertaalmachine. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: