Navigatie overslaan

Vrijdag kwamen we rond de middag aan bij het Novotel Waterloo waar we onze bagage hebben achtergelaten. Onze eerste halte daarna was Buckingham Palace, waar het leger een toneelstuk aan het opvoeren was met kanonnen en veel paarden. De essentie ontging me daar wel even, maar het was wel leuk om te zien en te horen – uiteraard pas nadat we waren bekomen van het idee dat er ergens aanslagen gepleegd werden.

Na een korte tussenstop bij één van de vele “Pret A Manger”s passeerden we langs Harrods zonder wat te kopen en gingen we daarna schuilen voor de smeltende sneeuw in het Natural History Museum. ’s Avonds kregen we van onze Londense ex-studiegenoot een rondleiding bij het bedrijf waar hij werkt, Start Creative.

Daarna gingen we chinezen in een Chinees restaurant in China Town (of hoe je teveel Chinezen in één zin krijgt). Na ticketjes voor de musical te hebben gekocht op Leicester Square, sloten we de dag af in een typisch Engelse pub. Ja, zo eentje die sluit om 23 uur. Wat lagen we vroeg in ons bed!

Snoep bij Harrods

Snoep bij Harrods

Zaterdag gingen we te voet langs de Thames met zicht op the houses of parliament, Big Ben en London Eye richting Tate Modern. Dat werd meteen ook onze eerste halte. Opvallend: musea in Londen zijn een pak groter dan hier! Ik hoef dus niet te vertellen hoe pijnlijk mijn ledematen al aanvoelden na dag één. Tate Modern is trouwens een echte aanrader, zelfs als je geen kunstkenner bent. Ik zou zelfs zeggen: zéker als je geen kunstkenner bent, want alles is er heel toegankelijk opgesteld. Hedendaagse kunst is ook zo uiteenlopend, dat je altijd wel iets naar je zin vindt.

Na een warme bagel stapten we door naar the Tower Bridge, waar we de korte rondleiding volgden. Bovenop de brug hadden we een mooi uitzicht over de stad, waarschijnlijk niet zo mooi als vanuit een gondel van London Eye, maar alleszins wel een pak goedkoper (lees: zo’n 16 pond minder duur). ’s Avonds genoten we na een zeer goedkoop Thais avondmaal van de musical Chicago. Indrukwekkend!

We beëindigden de dag in een pub die “pas” sloot om 24 uur (let op de subtiele aanhalingstekens). De locals waren zo “laat” al allemaal dronken, grappig.

Musical Chicago

Musical Chicago

Zondag aanhoorden we enkele vurige sprekers op Speaker’s Corner in Hyde Park, waar we ook enkele eekhoorntjes gespot hebben. De benen waren toch al vermoeid, dus besloten we Oxford Street door te wandelen en af te slaan naar Regent Street waar we gepasseerd zijn langs de Apple Store en Hamley’s. Je weet wel, één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld.

Daarna hebben we ons lijstje met bezochte musea nog uitgebreid met National Portrait Gallery en National Gallery aan Trafalgar Square.  ’s Avonds aten we in een traditioneel fish & chips restaurant (als je dat zo kan noemen), dat hoort er gewoon bij. Een filmpje aan 5 pond, The Duchess, was de waardige afsluiter van de dag.

Speaker's Corner in Hyde Park

Speaker's Corner in Hyde Park

Maandag wilden we graag the changing of the guards zien, en dat is nog gelukt ook! Weliswaar in de gietende regen, maar dat past natuurlijk wel bij Londen. Saatchi Gallery ten slotte was een mooie manier om het verlengde weekend Londen af te sluiten, waarna we doorweekt huiswaarts terugkeerden.

'Ghost' van Kader Attia

'Ghost' van Kader Attia

'Old Persons Home' van Sun Yuan en Peng Yu

'Old Persons Home' van Sun Yuan en Peng Yu

Advertenties

One Comment

  1. Dat geeft zin 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: