Navigatie overslaan

Dit weekend ben ik uitzonderlijk nog eens in de Kinepolis geraakt, de Sphinx is nu eenmaal dichterbij. Mijn keuze was gevallen op Slumdog Millionaire, omwille van de prijzen die de film al gewonnen heeft en ongetwijfeld nog zal winnen, maar vooral omwille van het verhaal. Een Indische jongeman, Jamal, doet mee aan het spelprogramma “Who wants to be a millionaire?” en heeft de 20 miljoen roepies in zicht. Net voor de laatste vraag wordt hij door de politie opgepakt voor ondervraging, omdat ze het zaakje niet helemaal vertrouwen. Heeft hij inderdaad vals gespeeld, heeft hij toevallig geluk gehad, of is hij een genie? Of is het gewoon zijn lot?

Aan de hand van flashbacks krijgen we te zien hoe Jamal de antwoorden van de vorige vragen allemaal te weten gekomen is. Tussendoor volgen we ook nog het verhaal over de liefde van zijn leven en zien we hoe de relatie met zijn broer veranderd is. Regisseur Danny Boyle (bekend van o.a. Trainspotting en 28 Days Later) koos voor lokale acteurs en geen grote namen, en zijn acteurs deden dat verdomd goed!

Als je de film nog niet gezien hebt: zeker doen. Het is echt een aanrader, zelfs als je niet voor alternatievere films bent. Bovendien is de muziek ook leuk. En zoals het een goede Bollywood-film betaamt, krijg je op het einde een aanstekelijke dansscène voorgeschoteld. De film duurt trouwens ook 2 uur, maar in tegenstelling tot sommige andere films, viel dat hier echt niet op. En ergens deed Slumdog Millionaire me ook aan Cidade de Deus denken, maar dat doet eigenlijk geen van beide films eer aan. Waarom ik het dan zeg? Omdat ik het wil.

Gaan kijken dus, waar wacht je nog op?! 🙂

Advertenties

3 Comments

  • Esteban
  • Posted februari 3, 2009 at 12:21 am
  • Permalink

  Mooi neergeschreven. Alleen is hoofdrolspeler Def Patel geen lokale acteur, maar ’n relatieve nieuwkomer die eerder al schitterde in de Britse serie ‘Skins’. En sinds gisteren ook werd gecast in Shyamalan’s verfilming van ‘Avatar : The Last Airbender’ als Zuko.

 1. En zo leer ik nog bij! Bedankt voor de rechtzetting 😉

 2. Dev Patel is grandioos in Skins

  Slumdog heb ik nog niet gezien…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: