Navigatie overslaan

Aangezien kerst voor ons synoniem is voor een vrije dag, keken we tussen het kokkerellen door naar Big Fish. Deze film leek van begin tot einde een sprookje – zoals wel vaker met films van Tim Burton: ongelooflijke verhalen met een grond van waarheid.

Big Fish  Big Fish DVD Cover

In de film gaat een zoon op zoek naar de waarheid in zijn vaders fantastische verhalen. Iedereen heeft wel een fantast in de familie. Maar zoon is de constante stroom aan fantastische verhalen beu, en wil erachter komen wat er eigenlijk echt is gebeurd en wat niet.

<Big Fish

Als je de film nog niet gezien hebt, stop je best hier met lezen. –>

Het einde van de film is best ontroerend. Vader ligt in het ziekenhuis, op sterven na dood, en vraagt aan zijn zoon om te vertellen hoe hij (de vader, niet de zoon) zal doodgaan. Vader vraagt dus aan zoon om een fantastische dood voor hem te verzinnen. Als we even later de échte begrafenis zien, blijkt deze niet zoveel te verschillen van de verzonnen versie van de zoon.

De hele film lang vraag je je af wat er echt gebeurd is en wat niet. Op het einde blijkt dat zowat alles echt gebeurd is, alleen dikte de vader zijn verhalen soms wat aan. Voor de kijkers en voor de zoon is dat natuurlijk een hele openbaring en geruststelling. Het is niet allemaal gelogen. Oef.

–> Als je de film nog niet gezien hebt, mag je vanaf hier verderlezen.

De film zelf is uiteraard een aanrader. De acteerprestaties zijn heel geloofwaardig, binnen een soms heel ongeloofwaardige context. Ewan McGregor is vertederend als de jonge Ed Bloom die alles doet voor de liefde van zijn leven. De rest van de mij vrijwel onbekende (op Helena Bonham Carter na) cast, doet het ook heel goed. Dit is een droomfilm, mooi grappig ontroerend en zoveel meer van begin tot einde.

Interessant weetje: Matthew McGrory speelt in deze film niet alleen een giant, maar was ook werkelijk een giant van 2m29 groot. Hij stierf in 2005 toen hij amper 32 was.

Advertenties

4 Comments

 1. Ik had er nog nooit van gehoord 😕

 2. Van deze film? Serieus?

 3. raar maar waar

  • Pixie Madelon
  • Posted oktober 21, 2009 at 6:11 pm
  • Permalink

  Maandag ga ik met mijn klas ‘Big Fish’ kijken in de bioscoop.
  Ben benieuwd!
  Lijkt op zich geen slechte film maar niet mijn genre.

  Groetjes,
  Pixie Madelon


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: