Navigatie overslaan

Dat is dé vraag de laatste dagen. Hoe richt je een appartement in, zonder dat je weet hoe groot de ruimtes zijn, hoe hoog het plafond is en hoeveel stopcontacten er zijn. Een vraag die dus niet zomaar makkelijk te beantwoorden is.

Ikea is een mogelijk antwoord. Een groot deel van ons toekomstig interieur zal dan waarschijnlijk ook van daar komen. Van een paar dingen zijn we al vrij zeker: de grote Expedit boekenkast, de Ramvik salontafel, het tv-meubel van Lack en de Klippan tweezitsbank. Ook de Malm bedframe zien we wel zitten. Alles in donkere tot zwarte kleuren, jawel. Omdat dat makkelijk combineerbaar is met andere kleuren. En als je kiest voor een bepaalde houtkleur, is dat altijd moeilijker om een ganse ruimte daarop af te stemmen. Kwestie van geen kakafonie van kleuren en houtsoorten bijeen te gooien.

Maar vanaf de kleerkast zitten we in de problemen. Ten eerste zijn er een paar praktische bezwaren (we weten nog niet hoe hoog het plafond is en hoe groot de kast mag zijn om nog steeds in de slaapkamer te passen), ten tweede is het gewoon moeilijk kiezen. Je hebt alle mogelijke kasten: met schuifdeuren, met klapdeuren, met gordijnen of gewoon zonder iets – lekker open. Natuurlijk heb je ze ook in allerlei vormen en grootten. En daarnaast zijn ze niet alleen gewoon maar van hout gemaakt, nee, soms wordt er met plexiglas of met spiegels gewerkt. En laat ik nu net iemand zijn die graag een levensgrote spiegel wil (zonder bijbedoelingen). Dus is het wel handig als je kleerkast en spiegel in 1 kan hebben. Twee vliegen, jaja.

Dus zijn we dit weekend in Brugge een meubelwinkel binnengestapt. Want die Ikea-kasten zijn allemaal bijna 2 meter 40 hoog, en mijn vriendin wil niet op een trapje gaan staan om aan haar kleren te geraken.-P Paar mooie kasten gezien. Zelfs een paar waar een grote spiegel in geïntegreerd zat. Ideaal. Dus nu hebben we beslist om ons appartementje te gaan opmeten. Zodat we een kast kopen die we zeker kunnen installeren in onze slaapkamer daar. Slim, ik weet het. Je moet het niet vertellen.

Alleen is het zo dat ons contract nog niet getekend is, en dat we dus ook nog geen sleutel in ons bezit hebben van ons nieuwe appartement. Nog even geduld uitoefenen dus. Morgen gaat mijn vriendin dan ook langs de bank om het verzekeringsaspect eens te bekijken. Dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk, zoals enkele mensen een paar posts geleden ook al opmerkten. Dus nu gaan we proberen een verzekering-all-in te nemen: brand, waterschade, stormschade en inbraak. De familiale verzekering is dan ook voor de nabije toekomst.

Ik wil trouwens nog iets toevoegen over de inrichting van ons appartementje. Hoe kies je in godsnaam een wasmachine? Een tv is nog gemakkelijk. Je neemt een maximumbedrag in je hoofd en een minimumbeelddiagonaal, en je ziet waar je uitkomt. De meeste tv’s zijn grijs, dus nemen wij ook een grijze. Een zwarte zou je niet meer zien staan op ons zwart tv-meubel. Maar een wasmachine is dus niet zo makkelijk. Ik heb vooreerst al absoluut geen idee hoeveel een wasmachine kost, laat staan hoeveel een goede wasmachine moet/mag kosten. Is dat zo rond de € 500, of eerder rond de € 700? En welke merken staan gekend om hun goede wasmachines? Ik ben niet zo thuis in die wereld. En een wasmachine is toch wel iets belangrijks lijkt mij. Whirlpool, Siemens, Bosch, dat zegt mij allemaal niets. Ik weet niets eens wat er in het ouderlijke huis staat.

Soit, zorgen voor morgen… Maar goeie raad is altijd welkom! 😉

Advertenties

13 Comments

  • blotevoeten
  • Posted augustus 19, 2007 at 7:39 pm
  • Permalink

  tegenwoordig heb je al goeie wasmachientjes van rond de 250. Gewoon kijken naar de klasse en het waterverbruik. Da’s belangrijk. (en de grootte van de trommel, uiteraard.)

  soit, verhuizen is leuk! Ik ben net klaar. (H)

  • ikwilgeenusername
  • Posted augustus 20, 2007 at 10:05 am
  • Permalink

  Ik ken ook absoluut niet van wasmachines. Dit is misschien wel handig: http://www.tips-over.nl/wasmachine-kopen.php 🙂 Leve google! Wij hebben thuis nen Miele en ik weet dat mijn ma altijd zaagt over hoe lang dat machien wel nog niet draait na de wasbeurt… 🙂

 1. handige website die je daar geeft 😉

  en dat wordt al geen Miele dan 😛

 2. Ik heb ’n Whirlpool gekocht in de Makro (400-500 euro geloof ik), een hele goei en zuinig bakske! Ivm he aankopen, ik zou misschien toch een andere zetel kiezen. Die Klippen heb ik zelf en hij oogt misschien wel mooi, maar zit absoluut niét comfortabel 😀 een filmavondje is er net aan besteed. groetjes!

  • fleur
  • Posted augustus 20, 2007 at 11:57 am
  • Permalink

  Nog over die wasmachines: de moeders zijn (veelal) de aangewezen personen om tips te geven of tips van te krijgen, ervaring van pak ‘m beet 30 jaar is niet niks 🙂

  • secretlybelgian
  • Posted augustus 20, 2007 at 1:17 pm
  • Permalink

  Ha, wat n toeval, ik ben dit weekend gaan ikaeschoppen. Hoewel ik een hekel heb aan de generische ikeaproducten, blijft het toch gewoon de meest praktische, snelle en goekope oplossing.

 3. Ne Miele. Allé, dat daar negatieve commentaar op komt 😉 Bij ons in de familie en omstreken bekend als goed, degelijk én met lange levensduur. En eum, mijn vriend hebben ze absoluut afgeraden om een bed in de Ikea te kopen 😉 Ikea is super maar voor een bed .. Nu ja, de helft van zijn (ons) meubilair ga anders ook van daar komen. Maar wellicht toch in een licht hout. Vind da zwart anders ook wel iets hebben.

 4. hehe, volgens mij zat die zetel wel lekker, herinner ik me van bij mijn tante thuis.. en dat bed, zal ik misschien nog wat meer moeten rondvragen.. ik dacht altijd wel dat Ikea goed was voor dergelijke zaken, maar tis leuk om eens andere meningen te horen!

 5. B-) Oeh: de Klippan hebben wij ook. In zwart leder. 😛 En idd: zo comfortabel is hij niet, er ontbreekt een deftige rugleuning.

  En idd: bij een wasmachine moet je letten op het verbruik (bij voorkeur een A-klasse). 😀 Wij hebben gewoon eentje gekocht dat mijn vader goedkoop op de kop kon tikken. Een whirlpool, best tevreden van!

  Veel succes! 😉

  • alexis
  • Posted augustus 21, 2007 at 3:07 pm
  • Permalink

  ik heb veel eisen voor een wasmachine: verbruik A, niet te veel water verbruiken (graag onder de 50L/wasbeurt), naast drogen mag geen C staan (mijn was moet niet druipen als ik die eruit haal) en voor de rest zijn van die (enkele) extra programma’s ook wel handig denk ik… en niet te duur natuurlijk 🙂 nu nog iets vinden dat aan al deze eisen voldoet! :p

 6. ja het wordt wrs de Krëfel, omdat dat dicht in de buurt is.. en toch liever zo’n gespecialiseerde winkel, dan een grootwarenhuis, daarin heb je gelijk

  ik wil eigenlijk wel weten of er nog mensen zijn met negatieve ervaringen met bedden van Ikea..

  • ikwilgeenusername
  • Posted augustus 22, 2007 at 6:49 am
  • Permalink

  Ja, Miele, ’t is wel een goed en gekend merk… Maar perfect zal zo’n wasmachine toch nooit zijn, hé 😉 [even de persoon die ermee werkt buiten beschouwing gelaten. :)] En eum, niets tegen de Makro, maar zo’n apparaat dat toch enkele jaren in u huis wordt geacht te staan, zou ik toch elders kopen. Ok, tot zover mijn bijdrage weer! 😉

  • Karel
  • Posted augustus 24, 2007 at 4:18 pm
  • Permalink

  koop maar wasmachine in gespecialiseerde winkel, als er dan iets aan zou zijn ga je sneller geholpen worden. en ik zou ook niet de goedkoopste kopen: liever een dure die 15 jaar mee gaat dan dat je iedere 3 jaar een nieuwe goedkope moet kopen. Maar dat weet je zelf ook natuurlijk. 350 euro is dan geen zotte kost voor een wasmachine.
  Onze sanitaire electromechanica komt altijd van de merken miele of bauknecht.

  negatieve ervaringen met ikea-bedden:
  ik denk niet dat dit specifiek over hun bedden gezegd moet worden, maar algemeen geldt dat de duurzaamheid van ikea-meubilair stijgt naarmate je zelf handiger bent met hun bouwpaketten. als je nog nooit een umbraco (inbussleutel) van dichtbij hebt gezien, dan moet je niet naar ikea gaan. lolz


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: