Navigatie overslaan

Na maanden hard werken aan mijn eindwerk, had ik tijdens mijn stageperiode weer veel vrije tijd ’s avonds… nee eigenlijk ook niet echt, maar kom: meer tijd in elk geval dan toen het eindwerk nog niet af was. Eindelijk kon ik dan aan mijn stapel dvd’s beginnen die al maanden onaangeroerd stof lag te verzamelen op onze boekenplank. Boekenplank, want wij hebben nog geen dvd-rek of iets dergelijks. (Kadotip!)

‘Ma vie en rose’ lag daar dus ook tussen, een film uit de Quality Film Collection. Die Franse film (ja weeral een Franse film) gaat over een jongetje, Ludovic, die zich eigenlijk meer een meisje voelt. Wanneer hij begint rond te vertellen dat hij later een meisje zal zijn en zal trouwen met zijn buurjongen, is het hek van de dam. Zijn ouders geloven dat hij ziek is en sturen hem naar een psycholoog. Uiteraard helpt dat Ludovic niet van zijn plannen af: hij is er immers zeker van dat hij in het verkeerde lichaam geboren is. Hij ontwikkelt daar ook een grappige theorie rond, iets met God en X- en Y-chromosomen die niet allemaal door de schoorsteen vallen.

Een ontroerend verhaal. Je hebt echt de hele film het gevoel van ‘als die jongen denkt een meisje te zijn, laat hem dan toch een meisje spelen/zijn’! Deze film vertoont wel wat gelijkenissen met de film C.R.A.Z.Y., die ik ook net besproken heb. Ouders die moeilijk doen en die de aparte kantjes van hun zoon niet kunnen aanvaarden en daar liefst alles voor zouden doen om een normaal kind te hebben. De zoon die er alles aan wil doen opdat zijn ouders hem graag zien en hem als normaal beschouwen en behandelen.  En alle conflicten die daarbij komen kijken. Totdat het happy end er voelbaar zit aan te komen. Maar of dat het geval is, ga ik natuurlijk niet verraden. Kijk en ontdek het zelf 🙂

4 Comments

  • Lucas
  • Posted juni 20, 2007 at 10:39 pm
  • Permalink

  Bijzondere film.. Wees je ervan bewust dat in real life ook wel eens voorkomt, dan slaat de film pas echt aan…

 1. ja uiteraard.. daarom is het zo’n herkenbare film ook, niet omdat ik mezelf erin herken ofzo, maar gewoon omdat velen wel zo iemand als Ludovic kennen..

  en in deze film wordt dat ook op zo’n normale manier aangebracht, het is nochtans een minder alledaags thema of toch zeker niet iets waar iedereen gemakkelijk over praat..

 2. mmm franse films =) Goede smaak!

 3. merci 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: