Navigatie overslaan

 Even Wikipedia erbij gehaald, die zegt het volgende:

Parkour, ook wel le parkour of PK genoemd, is een in Frankrijk ontstane discipline, waarin de deelnemers (‘traceurs’ genoemd) proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend mogelijke en snelle manier. Parkour kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in de buitenlucht.

Het doel van parkour is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline – de vrijheid en het verleggen van grenzen – nog het allerbelangrijkst.

De originele discipline heet parkour, maar kort na de uitvinding hiervan kwam een Engelse groep met een op parkour gebaseerd concept genaamd free running, dat later free-style parkour werd genoemd.

Het verschil tussen parkour en free-style parkour is de stijl. Bij free-style parkour is het de bedoeling om zo sierlijk mogelijk van punt A naar B gaan, terwijl het bij (het originele) parkour gaat om de eigen weg zo efficiënt mogelijk af te leggen en mentale en fysieke obstakels daarbij te passeren. Bij parkour horen alleen snelle en efficiënte bewegingen in tegenstelling tot free-style parkour, waarbij ook bewegingen zoals 360’s en salto’s worden gemaakt.

Indrukwekkend wat deze kerels doen. Het lijken wel kikkers ofzo. Moest ik iets gespierder en sterker enzo zijn (laat ons zeggen, een man ofzo) dan zou ik dit zeker ook willen kunnen. 😉

Das eigenlijk te zot wat die kerels durven. Kids, don’t try this at home. 

’t Ziet er allemaal zo gevaarlijk uit. Echt niks voor mij dus. Maar leuk om te zien. Zolang ze niet vallen 😉

En ergens ziet het er ook zo gemakkelijk uit, als je hen zo ziet springen. Respect dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: