Navigatie overslaan

Onze laatste week kondigde zich rustiger aan dan de zeven voorgaande weken. De drukke periode zit er ook voor mediAVentures bijna op, want de zomermaanden zijn traditioneel de rustigste maanden van het jaar.

Omdat maandag 11 juni een eerder kalme dag was, hadden M. (*) en ik de tijd om een organigram op te stellen. We vroegen C., die de administratie verzorgt, om meer informatie over mediAVentures voor in ons stageboek.

Dinsdag 12 juni vervolledigden we de graphics voor het dvd-project van München. Het dvd-menu van dit project stond ook deze week gepland. Om ons hierop voor te bereiden, bekeken we de opbouw van het LINC-project. Daar werd namelijk ook met scripts gewerkt om de knoppen van het menu te verbinden met het juiste beeldmateriaal. Daarnaast namen we ook de handleiding door van DVD Studio Pro en dan vooral het hoofdstuk dat over scripting handelt. P., de multimedia-expert binnen mediAVentures, ging ons woensdag-namiddag meer uitleg geven over scripting.

In de voormiddag van woensdag 13 juni voegde ik chapters in in het dvd-project Iriom. De hoofdstukken stonden in het project namelijk niet aangeduid. Ik vergeleek het dvd-project met de afzonderlijk geëxporteerde hoofdstukken, en kon zo de chapter-aanduidingen weer juist plaatsen.

Verder bleek dat de bestanden die we eerder hadden aangemaakt voor het München-project geen chapter-aanduidingen bevatten. Zodus beslisten we deze bestanden opnieuw aan te maken. Dit proces nam veel tijd in beslag: twee uur beeldmateriaal exporteren naar het juiste formaat, duurde 12 uur.

In de namiddag kregen we dan een cursus ‘Scripting’. P. legde ons de basics uit van scripting in DVD Studio Pro. De theorie werd meteen in de praktijk vertaald door te starten met de scripting van het München-project. Eerst hielp Peter ons hierbij, maar daarna mochten we zelf aan de slag. Dit lukte ons vrij vlot.

Donderdag 14 juni werkten we verder aan de scripting voor het dvd-project van München. Aangezien het exporteren van de bestanden met chapter-aanduiding nog lang niet klaar was, konden we deze dag rond 17u afsluiten.

Vrijdag 15 juni was onze laatste stagedag, maar waarschijnlijk niet onze laatste dag bij mediAVentures. Deze laatste dag konden we niet verder werken aan het München-project omdat de bestanden nog niet allemaal volledig geëxporteerd waren.

Aangezien de harde schijf gecrasht was die de bestanden bevatte van de namiddagsessie van de tweede dag in München, importeerden we beelden vanop XD CAM naar Final Cut Pro. Deze bestanden bevatten de beelden die in het OK gefilmd waren gedurende deze sessie. Hiervan kan het geluid gebruikt worden en in combinatie met de PowerPoint-presentaties ter vervanging komen van de verloren gegane beelden.

(*) ik plaats geen volledige namen van anderen (tenzij het om ‘bekenden’ gaat of mensen die al zowat overal op het internet aanwezig zijn zoals bvb dokter Tonnard om maar een voorbeeld te geven), uit principe en ook wel een beetje om hun privacy te beschermen 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: