Navigatie overslaan

Zaterdag 2 juni vertrokken we ’s avonds met een hele mediAVentures-ploeg naar Barcelona. Na een deugddoende maaltijd in het restaurant van het Hilton-hotel, kropen we vroeg onder de wol. Zondag 3 juni wachtte ons immers de opbouw van het ganse ‘Master of valve repair’-congres. Het congres zelf vond plaats in het Hilton-hotel.

Tijdens het congres werden openhartoperaties live gefilmd in het Hospital Clínic. Drie camera’s zorgden daar tijdens de operaties voor beelden: één boomcamera die van bovenaf in close-up filmde en twee losse camera’s die sfeerbeelden filmden. Met behulp van twee toestellen werden die beelden draadloos doorgestuurd naar het Hilton-hotel: Ipela zorgde voor de HD-beelden en Canobeam voor de SD-beelden. Ik mocht zowel op het dak van het ziekenhuis als dat van het hotel een kijkje nemen naar de geplaatste installaties.

In de congreszaal werd een 16:9-scherm opgesteld. Voor dit scherm bevond zich een podium met sprekersstoel en moderatorentafel, achter het scherm bevond zich de preview. Het geluid werd geregeld door de klankman achter in de zaal. Deze persoon verzorgde ook de audio van de verschillende microfoons die overal in de zaal geplaatst werden. De bedoeling was immers om er een interactief congres van te maken.

Aangezien we verder bij de opbouw niet konden helpen, trokken we hartje Barcelona in om La Sagrada Família en Casa Batlló te bewonderen. In de namiddag kregen we wat uitleg over de opbouw en het verloop van het congres. We keken al eens rond in de Humbauer, dit is de regiewagen die buiten stond opgesteld en waarin de mixing van de beelden ging gebeuren.

La Sagrada Familia

De technische crew stond met elkaar in verbinding via een intercomsysteem. Dat is zeer handig om bijvoorbeeld laatste wijzigingen door te geven van de preview naar de regie. Via de intercom stond het OK ook rechtstreeks in contact met degene van de regie. De opbouw van de hele set duurde de ganse dag.

Maandag 4 juni begon het ‘Master of valve repair’-congres. Ik begon in de preview. Hier werden de presentaties gecontroleerd op foutjes, en daarna opgeladen naar de main en back-up computer. Enkele filmpjes moesten omgezet worden naar een ander formaat, zodat ze wel konden afgespeeld worden in PowerPoint. ’s Avonds gingen we met de hele groep uit eten en konden we de eerste dag overlopen. Die debriefing is handig en noodzakelijk om te evalueren of alles volgens plan verliep.

Dinsdag 5 juni deed ik in de voormiddag de preview, en in de namiddag mocht ik eindelijk ook eens in de Humbauer duiken. Dit is een kleine regiekamer waarin de stress duidelijk voelbaar was. Alles werd geregeld van hieruit. Hier werd beslist of er live beelden vanuit het OK getoond werden, het programma of de presentatieslides. Verder staat de regiewagen als enige in contact met alle medewerkers. De regiekamer vormde dus werkelijk hét knooppunt.

In de regiekamer zorgde ik voor de presentaties. Dit hield in dat ik de juiste presentaties moest klaarzetten en controleren of alles werkte, zowel op de main als op de back-up computer. Het programma dat tussen de presentaties getoond werd hield ik ook bij, net als de housekeeping-slides die tussendoor getoond werden.

Woensdag 6 juni sloot ik het congres af in de Humbauer. De voormiddag verliep rustig in de preview, maar in de regiekamer was het hectisch omdat de live case wat uitliep. Hierdoor werden presentaties van volgorde gewisseld en werd er vaker dan verwacht gewisseld tussen live beelden en presentaties. Na afloop van het congres begon de afbraak, wat synoniem staat voor kabels oprollen. Ik heb aan den lijve mogen ondervinden dat er véél kabels getrokken worden op een dergelijk congres. Het oprollen van die kabels is een arbeidsintensief werkje. Rond ongeveer 12 uur was het congres ten einde, rond 17 uur was alles afgebroken. ’s Avonds gingen we van onze laatste avond in Barcelona genieten op een terrasje. Uiteraard konden de typische Spaanse tapas hier niet ontbreken!

Aangezien we pas in de namiddag van donderdag 7 juni weer naar België terug vlogen, hadden we in de voormiddag tijd om een toeristische uitstap te doen. We kozen ervoor Parc Güell te bezoeken.

Parc Güell

Vrijdag 8 juni begonnen we een uurtje later dan anders op mediAVentures. Na het middagmaal bleek echter dat de verantwoordelijke die ons normaal opdrachten geeft, niet ging komen. Hij kwam immers net terug van een project in Parijs. Dus besloot de planningsverantwoordelijke dat we van een verlengd weekendje mochten genieten 🙂

Advertenties

One Comment

  1. ah! Sagrada Familia *sweet, sweet memories*


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: