Navigatie overslaan

Deze week kondigde zich voor mij rustiger aan dan de twee voorbije weken, aangezien er een weekje Merelbeke voorzien was in de planning. Maandag 7 mei mochten we volgens het programma van het congres in Madrid en volgens richtlijnen van de verantwoordelijke, het filmmateriaal opknippen in onderdelen, overbodig materiaal eruit knippen en chapter markers plaatsen die de verschillende sprekers aanduiden.

Dinsdag 8 mei gingen we hiermee verder. Verder mochten we de beelden bekijken van een congres in München waar ook live surgery aan te pas kwam. De fades die er reeds waren toegepast op beeld en geluid mochten eruit gehaald worden waar ze overbodig waren. Waar nodig is, mochten fades toegevoegd worden, bijvoorbeeld wanneer het geluid abrupt stopt.

Van een ander project mocht ik beelden vanop XDCAM (een HD-formaat van Sony dat lijkt op een DVD) overzetten via de camera naar de computer. Deze worden dan later gebruikt om te monteren.

Gemonteerde beelden van een bepaalde dag of sessie worden samen op dezelfde tijdslijn geplaatst. Wanneer een tijdslijn volledig afgewerkt is, kan deze geëxporteerd worden als QuickTime-movie om een referentiefilmpje te hebben voor later. Daarna wordt dezelfde tijdslijn meestal onderverdeeld en apart geëxporteerd door gebruik te maken van het programma Compressor. Dit programma plaatst alle taken in een batch-file, en voert deze later uit, bijvoorbeeld ’s avonds wanneer de computers niet gebruikt worden.

Woensdag 9 mei werkten we verder aan het DVD-project van München. Voor het DVD-project van Madrid stuurden we al filmpjes uit, eerst als QuickTime-movie en daarna volgens de specifieke settings (kwaliteitsinstellingen) die nodig zijn voor de eind-DVD. Aangezien er voor de afgewerkte DVD van Madrid ook graphics nodig zijn, bekeken we deze van een vorig project. Zo konden we ons een beeld vormen hoe de graphics voor een DVD-menu eruit moeten zien.

In de late namiddag begonnen we met de opbouw van de set voor Denver. De set bestond uit twee camera’s, een laptop (of meerdere), een MiniMac en het mixingsysteem AnyCast VideoMixer.

Donderdag 10 mei mocht ik dan verdermonteren aan het Madrid- en aan het München-project, totdat het bericht kwam van de verantwoordelijken dat de DVD voor Madrid misschien niet meer moest afgewerkt worden. Dus mocht ik overschakelen naar het München-project en daar verder monteren en afgewerkte delen exporteren naar referentiefilmpjes.

Ondertussen was L. bezig met twee opgenomen beeldfragmenten te synchroniseren. Tijdens de opnames van een facelift werd er immers met een vaste camera gefilmd (de boom-camera), en door de cameraman met een losse camera. Deze beelden moeten gesynchroniseerd worden zodat de beelden kloppen wanneer er van het ene beeld naar het andere wordt overgeschakeld.

Vrijdag 11 mei kon ik door ziekte niet aanwezig zijn op mijn stage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: