Navigatie overslaan

Vanaf maandag 23 april tot vrijdag 15 juni loop ik samen met Marjolein stage op mediAVentures in Merelbeke. Aangezien we toch elke week een weekverslag moeten indienen, zal ik dat hier elke week komen posten, kwestie van geen dubbel werk te doen 🙂

Maandag 23 april kregen we een inleiding van Dirk, hij verzorgt de planning en coördinatie van de projecten. Hij gaf ons wat uitleg over de werking van callsheets, dit zijn de documenten waarin alle informatie opgenomen wordt met betrekking tot één bepaald project. Hij vroeg ons om de bestaande callsheets te analyseren om mogelijke verbeteringen te kunnen doorvoeren. Onze conclusie was dat, aangezien in Word weinig meer met de opmaak kon gebeuren dan wat er reeds gedaan werd, er niet bepaald verbeteringen mogelijk of nodig waren.

Verder moesten we restaurantjes opzoeken in New York, omdat er volgende week een heel team naar New York vertrekt. Voor het ESPU-congres van donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 april in Brugge hebben we de beelden aangemaakt voor in PowerPoint aangezien het dagprogramma en de namen van de sprekers via PowerPoint-presentaties geprojecteerd worden gedurende het ganse congres. We maakten dus ook de PowerPoint-presentatie aan met de namen van de sprekers, dat de PowerPoint-presentatie met de SVO’s genoemd wordt. In de loop van de eerste stagedag maakten we ook kennis met enkele medewerkers van mediAVentures, waardoor de eerste dag zowat een kennismakings- en introductiedag werd.

Dinsdag 24 april mochten we mee op verplaatsing naar het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst waar er een live uitzending vanuit het cathlab (hartcatheterisatie-labo) op het programma stond. Deze beelden werden tegelijkertijd uitgezonden in Diegem. Van Peter, die op mediAVentures instaat voor de graphics en multimedia, kregen we uitleg over de opbouw van de computers en het mixing systeem dat daar ter plaatse opgebouwd staat (en opgebouwd blijft, want minstens één keer per maand vindt er een live uitzending plaats).

Gedurende de hartcatheterisatie, het onderzoek waarbij een dunne slang of catheter vanuit de lies tot in het hart wordt gevoerd, volgden wij de bezigheden van Peter en cameraman Stijn. Peter regelt immers de mixing van de beelden en bepaalt dus welke beelden live worden doorgezonden naar Diegem. Tegelijkertijd worden er immers beelden geschoten van de inwendige gebeurtenissen (van opzij en van boven) en de uitwendige gebeurtenissen (die door de cameraman gevolgd worden). Er werd vandaag slechts één case uitgezonden (van één patiënt dus), soms zijn dit meerdere cases.

Op woensdag 25 april bleek dat het budget voor de New Yorkse restaurants was aangepast, dus ging ik op zoek naar andere restaurants. Verder vulden we de namen van de sprekers verder aan voor het congres in Brugge, en stelden we reeds een deel van het programma voor volgende week in Oostende samen. Volgende week vindt van 2 tot 5 mei ‘The 8th Belgian Surgical Week’ plaats in het Thermae Palace Hotel. Hier zullen Marjolein en ik ook twee dagen mogen meehelpen. Woensdagnamiddag kregen we de opdracht interessante fragmenten te knippen uit een montage en deze te exporteren naar een formaat dat in PowerPoint afgespeeld kan worden. Vanop een Mac dergelijke filmpjes maken die perfect draaien in PowerPoint op een PC blijkt niet zo evident.

Donderdag 26 en vrijdag 27 april mochten we meedraaien in de preview en in de mixing room op het ESPU-congres in Brugge, het congres georganiseerd door het European Society for Paediatric Urology. In de preview ruimte hielpen we met het voorbereiden, controleren, klaarzetten en uploaden (naar de main en de backup computer) van de presentaties. De sprekers passeren allemaal eerst langs de preview ruimte waar wij samen met hen nog even de presentatie overlopen, eventueel aanpassingen aanbrengen en hen uitleggen hoe de presentaties verlopen.

Enkele sprekers die filmpjes wilden tonen in hun presentatie, vroegen ons om deze filmpjes in een PowerPoint-presentatie op te nemen. Daarvoor moesten we eerst de filmpjes naar een ander formaat converteren. Bij wijzigingen in de programmatie pasten we de PowerPoint-presentaties van het programma en de SVO’s aan, en de onafgewerkte PowerPoint-presentaties vulden wij verder aan. Dit gebeurde allemaal in de preview room die zich naast de sprekerszaal bevond.

In de mixing room die zich in de sprekerszaal bevond, gebeurt het regelen van de beelden die getoond werden op het grote scherm. Per spreker moet er immers een andere PowerPoint-presentatie getoond worden, en moet er een andere naam geprojecteerd worden onderaan in het beeld dat de spreker toont. Tussen twee sprekers moest het programma getoond worden op de linkerkant van het scherm en het logo van het ESPU-congres op het rechtergedeelte van het scherm. Tijdens de pauze moesten er sponsorlogo’s of andere functionele boodschappen (gsm afzetten, …) getoond worden. In de mixing room bepaalt de projectionist welke beelden te zien zijn op het grote scherm. Hij verwisselt de beelden, en voorziet eventueel passende overgangen (bijvoorbeeld door uit te faden).

De eerste week was boeiend en leerrijk, dus dat belooft niets dan goeds voor de rest van de stage.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: